http://sustin.ro/redati-demnitate-romaniei/">Redaţi demnitate României!

Home*Profil*

duminică, 14 martie 2010

Grisine umplute cu masline

 Am facut aceste minunate si crocante grisine umpute cu masline pentru a caror reteta multumesc Laurei Adamache! http://adamache-laura.blogspot.com/2008/04/torciglioni-alle-olive-grisine-cu.html
Avem nevoie de:


600 gr faina de grau dur

12 gr drojdie proaspata

50 gr ulei de masline sau de floarea soarelui

350 gr apa

un pic sare

putin zahar



Umplutura:

200 gr masline negre sau verzi

2 catei usturoi

1 ardei mic si rosu iute

100 gr ulei

Aluatul:

Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga pe rand ingredientele:intai punem drojdia frecata cu putin zahar si apoi restul ingredientelor de mai sus:

Framantam pana la omogenizare(nu mai mult de 5 minute)

Acoperim cu folie plastic si punem la crescut 1 ora.

Umplutura:

Tocam grosolan maslinele.Tocam si ardeiul. In ulei punem pentru cateva minute 2 catei de usturoi necuratati la calit apoi scoatem si aruncam usturoiul si punem in uleiul aromatizat maslinele si ardeiul la calit pentru 3-5 minute ; dam la o parte si lasam sa se raceasca.

Se intinde intr-un dreptunghi si punem pe o jumatate umplutura si apoi se inchide ca o carte cu cealalta jumatate.

Se taie fasiute si se rotesc dupa care se pun intr-o tava tapetata cu hartie.

Se ung cu putin ulei si se dau la cuptor pentru 30 minute la 220.



Puteti infasura betigasele cu diferite tipuri de mezeluri.

Pofta buna!

vineri, 12 martie 2010

Colectie de retete naturiste impotriva cancerului

Articol publicat in prestigioasa revista FORMULA AS




"Am fost diagnosticata cu cancer mamar"

(Raspuns pentru Viorica - Franta, F. As nr. 614)



Din experienta mea va sugerez:

Extirpati chirurgical acel nodul cat mai repede, pentru ca el poate da metastaze oricand. Acestea evolueaza si, peste un timp, dupa o stare de relativa bunastare, incepe tragedia.

Tratamentul cu cruditati e foarte bun, dar numai el singur nu vindeca. Poate ameliora sau intarzia un timp evolutia bolii. Ganditi-va bine la dvs., la familia dvs. Pentru ca va veni un timp cand veti fi dispusa sa va scoateti orice, numai sa traiti!

dr. Dan Zamfir - tel. 1(718)898-5194



Din experienta proprie, am incredere desavarsita in vindecarea diferitelor categorii de cancer si in special al celor doua ce fac obiectul acestui raspuns, cu ajutorul unor tratamente naturiste. Cele mai eficiente si sigure sunt urmatoarele:

Post alimentar de lunga durata, in trei variante: a) postul alimentar tip Suvorin - post total, numai cu apa si cu clisme zilnice; b) postul alimentar tip Valeriu Popa - post total, cu apa distilata si clisme zilnice; c) postul alimentar tip Rudolf Breuss - cura de post cu sucuri de legume si ceaiuri special pregatite; d) semi-post alimentar, in care este permisa ingerarea in cantitati foarte mici a unor alimente, dar numai lichide. Este mai usor de tinut, dar necesita o durata mult mai lunga.

Cura cu petrol distilat. Oricare dintre aceste metode naturiste constituie terapia de baza, dar eficienta si durata curei pot fi ajutate de metode suplimentare: rugaciune, incredere desavarsita in terapia respectiva si in vindecare, autosugestie. Oricare din metodele de baza amintite sunt sigure si nu prezinta nici un risc, cu conditia de a se respecta cu strictete toate criteriile respectivei terapii.



Mama mea sufera de cancer ovarian recidivant"

(Raspuns pentru Petru Moraru -

Suceava, F. As nr. 649)



Cred ca perioada prin care treceti nu este usoara. Momentul cunoasterii adevarului reprezinta un impas psihologic, insa eu cred ca cel mai important este sa luptati cu boala, nu sa va resemnati. Exista un produs natural numit Flavonoid Complex, obtinut din struguri rosii si negri, ceai verde, lamai, sfecla, portocale, grapefruit, afine si alte fructe de padure care, prin continutul sau, are rol protector in timpul iradierii terapeutice - chimioterapie si cobaltoterapie. In acelasi timp, blocheaza diferite substante cu activitate potential mutagena, inhiband formarea de nitrosamina, substanta cancerigena ce determina divizarea celulei maligne. Pentru evitarea recidivei, se poate recomanda un tratament intensiv mai complex, adaptat in functie de simptomatologie. Daca doriti, puteti sa ma sunati la telefon 0743/17.62.26. Va urez multa sanatate!

dr. Bogdan Stanoiu - e-mail: bgdn_stanoiu@yahoo.com



"Am doi copii bolnavi de cancer! Caut norocel si limba-boului"

(Raspuns pentru V. Radu - Braila, F. As nr. 685)



Adresati-va de urgenta d-lui dr. Cristian Boerescu, tel. 021/423.05.83, din Bucuresti. In anul 2003, m-am operat de neoplasm mamar si am facut numai o parte din chimioterapie si nu am facut radioterapie, pentru ca analizele nu mai permiteau continuarea tratamentului. Situatia fiind dramatica, m-am adresat d-lui dr. Cristian Boerescu. Acesta mi-a prescris un regim alimentar bazat pe sucuri de legume, fructe, cereale si multe ceaiuri. Au trecut doi ani si jumatate de cand urmez acest tratament naturist si boala nu a recidivat. Doresc multa sanatate copiilor dvs. si sa nu va pierdeti increderea in bunul Dumnezeu!

Constanta Gagiu - Intr. Castor nr. 6, bl. G4, ap. 23, Ploiesti, cod 100111



Zace cu metastaze intr-un spital, suportand dureri groaznice"

(Raspuns pentru Munteanu Mihaela - Focsani, F. As nr. 745)



Afectiunile de care sufera Mihaela - neoplasm mamar stang stadiul Iii neoperabil si multiple metastaze osoase - se pot trata naturist. Recomand tratamentul elaborat de regretatul Valeriu Popa si este urmatorul:

Regim alimentar initial Varianta 1;

Post sever cu apa distilata;

Regim de revenire dupa postul sever;

Regimul Bg1;

Regim alimentar dupa Bg1;

Administrarea de Apisan Forte;

Masaj (automasaj);

Administrarea de apa distilata. Deoarece procedurile sunt extrem de complexe si necesita spatiu mare pentru a fi explicate, va sugerez - daca sunteti interesata - sa ma contactati telefonic pentru a va oferi amanunte.

bioterapeut ing. Bogdan Victor - str. Ion Berindei nr. 1, bl. S22, sc. D, ap. 167, sector 2, Bucuresti, cod 023551, tel. 0723/74.23.98, 021/242.67.36



Cum se poate impiedica recidiva cancerului mamar?"

(Raspuns pentru LILIANA - Dorohoi, F. AS nr. 608)



Am citit in "Formula AS" despre problema dvs. si doresc sa aduc in atentia dvs. un nou produs naturist intrat pe piata romaneasca doar din toamna anului 2007, si care cu siguranta va poate ajuta: sucul NONI.

Intrati pe site-ul http://www.nonitv.net/us/ro pentru a vedea marturiile celor care si-au recapatat sanatatea folosind acest produs. Reface sistemul imunitar, nu permite instalarea bolilor si eradicheaza suferintele deja instalate, nu are contraindicatii, ajuta la tratarea cancerului si a altor cateva sute de boli cunoscute astazi in intreaga lume. Pentru multi oameni a fost sansa lor de viata, ajutand la vindecarea a mii de cazuri fara speranta. In Romania, a intrat abia anul trecut, iar in lume de doar 10 ani. Incercati sucul Noni, care in mai putin de trei saptamani are deja efecte extraordinare pentru organism. Pentru mai multe detalii, ma puteti contacta la tel. 0748/84.48.45, 0748/20.02.24.

VALENTIN SANDU - e-mail: romania_ipc@tahitiannoni.com



"Sufar de neoplasm mamar stadiul Iv B"

(Raspuns pentru C.I. - jud. Neamt, F. As nr. 720)



Draga doamna, este intr-adevar cumplit sa descoperi ca ai o asemenea boala cu un stadiu atat de avansat. Cu toate astea va pot transmite inca o speranta, datorita unui program natural de crestere a imunitatii si de eliminare a toxinelor din organism. Persoane cu diagnostice similare, la fel de avansate, au urmat tratamentul si au rezultate extrem de bune. Tratamentul este foarte usor, nu are reactii adverse si determina mecanismele organismului sa inceapa sa lupte cu boala. Daca doriti sa cunoasteti mai multe detalii despre acest program si cum puteti intra in posesia lui, va rog sa ma contactati la tel. 0723/51.07.37. dr. Irina Spuderca



"Am fost operata de doua ori de neoplasm mamar si analizele ies iar prost"

(Raspuns pentru VERONICA PRANGA, F. AS nr. 820)



Nu mai faceti citostatice fara un produs care sa va protejeze de reactiile lor negative. Luati picaturi Beres (scrie si pe indicatii ca sunt bune pentru tratament cu citostatice). Si laptisorul de matca contine toate vitaminele si hormonii, in mod uimitor de complex. Se gaseste la magazinele naturiste, sub forma de fiole liofilizate.

ANA e-mail: cititori@yahoo.com







Stimata redactie,

Va scriu, avand increderea ca cineva se va folosi de experienta prin care am trecut, experienta in urma careia pot afirma, cu deplina convingere, ca te poti vindeca de cancer si fara operatie. Pentru aceasta, trebuie indeplinite doua conditii importante:



Sa nu se consume alimente de origine animala (carne, preparate din carne, lactate, branzeturi, oua), deoarece tumorile apar si se dezvolta cu ajutorul proteinelor animale.



Timp de minimum sase luni sa se consume numai legume si fructe crude, sarace in proteine (maximum 20 g de proteine pe zi). Asta, deoarece organismul, nemaiprimind proteine din exterior prin alimente in cantitate suficienta, va fi nevoit sa le foloseasca pe cele din interiorul lui, si anume, tumorile benigne, dar mai cu seama tumorile maligne, bogate in albumine, foarte necesare in buna functionare a celulelor organismului.

In acest fel, tumorile dispar devorate. Mi-au trebuit trei ani sa ajung sa pot afirma aceste lucruri. In ianuarie 2001, am aflat ca am cancer de colon. Am crezut ca totul va fi usor: putin grau incoltit, suc de morcovi, decoct din marul lupului (metoda d-lui Nicolae Pop din Cluj-Napoca), comprese cu bitter suedez, regim cu cruditati si ma voi vindeca. Lucrurile nu au stat asa. Desi mancam legume si fructe crude, fara carne si alimente preparate termic, la un control efectuat dupa un an, in ianuarie 2002, tumora nu numai ca nu disparuse, dar chiar isi dublase suprafata. Nu am disperat, am continuat sa mananc cruditati si am aplicat si alte metode naturiste: suc de cartofi, infuzie de pelin, infuzie de galbenele, infuzie de urzica.

La controlul efectuat dupa inca un an, in ianuarie 2003, am constatat ca tumora isi triplase suprafata. Acum imi explic si de ce s-a intamplat acest lucru: in acesti doi ani, am baut mult lapte crud si am mancat multa branza si smantana, care sunt bogate in proteine animale. Panica m-a obligat sa aplic metoda dura, a lui Ernst Gunter, care consta in post negru, urmat de o alimentatie cu cruditati sarace in proteine. Timp de o luna, nu am mancat nimic, ci in fiecare zi, beam 2,5 l sucuri de legume. In fiecare dimineata, preparam la robot, din legume proaspete, 2 l suc de morcov, 0,3 l suc de sfecla rosie, 0,1 l suc de telina si 0,1 l suc de patrunjel. Amestecam cele patru sucuri si le pastram peste zi in frigider. Din ora in ora, beam cu inghitituri rare, timp de 15 minute, cate un pahar din acest amestec. Dupa o luna, am trecut la regimul cu legume si fructe crude, dar fara grau incoltit, masline verzi, nuci, arahide, care sunt bogate in proteine, si fara lapte, branza si smantana. Rezultatele au inceput sa apara: nu mai eliminam sange, nu mai aveam dureri in dreptul tumorii, iar tumora se micsora cu fiecare zi. Acum, mi se pare totul simplu si usor. Esential este sa se elimine proteinele animale din alimentatie, deoarece ele nu sunt alimente proprii omului. Aceasta este o metoda care are o baza stiintifica, usor de dovedit si usor de inteles. Nu este mutilanta si iti da siguranta ca nu vor exista recidive.

Metoda Gunter de tratament se poate aplica tuturor formelor de cancer, operate sau neoperate, dar si pentru vindecarea de alte boli grave: diabet, leucemie, boli cardiovasculare etc., deoarece prin postul negru se asigura dezintoxicarea totala a organismului, iar cu ajutorul enzimelor din legumele si fructele crude se asigura reinnoirea celulelor si intarirea sistemului imunitar.

Mancand cruditati nu m-am mai imbolnavit si m-am vindecat si de alte boli de care sufeream. Nici virusul herpesului nu a mai fost lasat sa se manifeste. In acest sens, ma adresez si celor bolnavi de Sida, sa nu ignore aceasta posibilitate. Poate ca alimentatia cu cruditati ii va ajuta. Acum cred ca adevaratul panaceu este hrana vie, adica legumele si fructele crude.

Alimentatia moderna, bazata exclusiv pe hrana preparata termic si bogata in proteine animale, imbolnaveste omul si-l omoara.



Constantin Barsan - str. Cetatea de pamant nr. 6, bl. C1-2, sc. 1, ap. 9, et. 3, Barlad, cod 731035, tel. 0235/41.56.32



Cu ajutorul ing. BOGDAN VICTOR, m-am vindecat de cancer la colon"



Prin intermediul revistei dvs., doresc sa multumesc d-lui bioterapeut ing. Victor Bogdan din Bucuresti, str. Ion Berindei nr. 1, bl. S22, sc. 4, ap. 167, sector 2, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98.

In luna mai 2005 am fost diagnosticata la o clinica din Cluj cu cancer de colon si chist pe ficat de 1,9 mm. La inceputul lunii iunie 2005, am fost operata de colon la Clinica Oncologica din Cluj, urmand ca, dupa o luna, sa mai fac o operatie pentru extirparea chistului de pe ficat, operatie pe care bineinteles ca am refuzat-o. Aflandu-ma in Bucuresti in luna septembrie, am luat legatura cu d-l bioterapeut Victor Bogdan, prin intermediul revistei "Formula AS", si astfel, in loc de chimioterapie, d-l Victor Bogdan mi-a recomandat pentru detoxifierea organismului un tratament naturist ce consta in administrarea de apa distilata, regim alimentar BG1, BG2, automasaj si Apisan Forte tratamentul a durat 6 luni. Trebuie sa recunosc ca acest regim a fost foarte greu de tinut, drept urmare am vrut sa renunt de cateva ori, dar d-l ing. Victor Bogdan, care m-a monitorizat tot timpul, m-a incurajat sa nu renunt, iar rezultatul a fost pe masura. Din anul 2006 merg periodic la control si rezultatele analizelor au iesit mereu foarte bune, semn ca m-am vindecat. De aceea, tin sa adresez multumiri d-lui ing. Victor Bogdan, precum si revistei "Formula AS", care reprezinta pentru foarte multi oameni bolnavi o sansa de vindecare prin tratamentele naturiste pe care le promoveaza. Cu recunostinta si multumiri,

MARIA jud. Suceava





Am 56 de ani si am fost diagnosticata cu melanom pe pulpa piciorului stang (am avut o alunita din nastere, care s-a infectat din cauza ca am fost muscata de un cocos).



Am mers sa dau la gaini de mancare imbracata in fusta, iar cocosul a crezut ca alunita e vreun graunte de ciugulit.

Am incercat cu rostopasca, dar piciorul a inceput sa ma doara tot mai tare, iar apoi durerea s-a mutat in mana stanga si sanul stang. Speriata, m-am dus la biserica si m-am rugat cu disperare lui Dumnezeu sa ma ajute, iar El a facut-o, scotandu-mi in fata o carte a unui medic american, pe care ulterior cineva mi-a furat-o. In ea era vorba de cancer si continea o reteta pe care am urmat-o deindata si m-am vindecat. O reproduc exact, in speranta ca le va fi si altora de folos.

Iata reteta: se iau in parti egale morcov, sfecla rosie, varza rosie (cine nu suporta varza rosie o poate inlocui cu varza alba), telina radacina. Se spala bine toate legumele si se dau prin storcator (trebuie sa fie unul mai puternic, deoarece cura tine 40 de zile). Sucul rezultat se pune in borcan de sticla si se bea peste zi, cat iti este necesar, pentru a nu-ti fi foame. (Resturile de legume pasate se arunca sau se dau la pasari sau porci.) Cand va este sete, va faceti ceai de: salvie, galbenele, coada-soricelului, in care se poate pune, dupa gust, suc de lamaie. Ceaiurile se beau pe rand, nu se combina. Deci, intr-o zi ceai de salvie, care se poate bea pana la o saptamana, apoi ceai de galbenele, apoi de coada-soricelului. Se repeta, pana ce trec cele 40 de zile. Dupa 40 de zile, nu mancati imediat, ca puteti muri. Se trece la mancare treptat, cate putin. La inceput, faceti ciorbite din cele patru legume (varza, telina, sfecla rosie, morcovi, in care adaugati ceapa, si pentru a o acri, puneti suc de lamaie). Mai puteti pune putin orez, iar treptat, mariti cantitatea. La fel, incepeti si cu un paharel de lapte nefiert (de 50 ml) si cresteti cantitatea de la o zi la alta. Puteti sa mancati si branza de vaci, cate putin, cantitatea se mareste treptat, apoi puteti introduce treptat si carne de pui.

In decurs de o saptamana, cresteti de la o zi la alta cantitatile - dupa o saptamana - puteti manca normal. Cel putin 10 zile, la inceputul curei, se recomanda sa faceti si clisme, cu unul din ceaiurile de mai sus, in fiecare dimineata sau seara. Veti observa ca in decurs de 2-3 saptamani, daca sunteti prea gras veti slabi, iar daca sunteti prea slab va veti ingrasa si veti ajunge la greutatea normala.

Explicatia eficientei acestei cure e urmatoarea: se crede ca celulele cancerigene, pentru a se dezvolta, au nevoie de proteine si celuloza, ori sucul din telina, sfecla rosie, varza rosie, morcovi nu contine nici proteine si nici celuloza, asa ca celulele cancerigene se mananca una pe alta si in decurs de 40 de zile se reduc la zero. Pentru a va convinge ca reteta functioneaza, va puteti face radiografii, mamografii. Rezultatele vor fi pozitive. In cazul cand sunteti decisi sa va operati, faceti cura inainte. Eu asa am procedat si cand am mers la Cluj pentru interventia chirurgicala, la analiza a iesit lipsa celule cancerigene, si nu am mai fost operata. La noi in oras, din cauza unei alunite infectate, a murit un barbat cam de aceeasi varsta cu mine, iar eu traiesc si ma simt foarte, foarte bine.

Cura se recomanda pentru orice tip de cancer. Da rezultate sigure! O sa va simtiti extraordinar de bine, si in timpul curei, si dupa aceea. Eu am facut cura primavara, si mergeam la taiat de vie cu sucul in borcan. Sotul meu avea cu el merinde bogate, oua, branza, eu doar suc si ceai. Dar am lucrat cot la cot cu el, aveam putere si nu ma simteam obosita deloc. Acasa am animale, dar imi indeplineam toate obligatiile gospodaresti, fara nici un efort.

De altfel, eu cred ca orice om, chiar si cei sanatosi, ar fi bine sa faca aceasta dumnezeiasca cura, pentru a distruge orice infectie din corp. (Chiar si cei care au apucat sa se opereze de cancer pot sa o faca.) Nu va fie teama ca o sa lesinati de foame. De cate ori va e foame, beti suc pe saturate, si cand va e sete, beti ceai.

Daca doriti explicatii in plus, puteti sa ma sunati la telefon 0256/32.18.28, 0720/68.07.46. Pentru "Formula As" multa sanatate, si bunul Dumnezeu sa va dea putere sa duceti mai departe aceasta revista binecuvantata, care ajuta atata lume la suferinta.

Ion Valeria - str. A. Saguna nr. 34

Colectie de retete naturiste impotriva cancerului

Dieta Anticancer




Vindecarea bolilor canceroase incepe prin schimbarea alimentatiei



Datorita dezvoltarii fara precedent a industriei farmaceutice si a fortei sale economice, medicina actuala trece prea usor peste valoarea terapeutica a alimentelor naturale, desi insusi Hipocrat, parintele medicinii europene, spunea: "Hrana pe care o ma-nanci sa-ti fie medicament".

Inca de la inceputul anilor "80, asa cum recunosc si Organizatia Mondiala a Sanatatii (Oms) si Organizatia Mondiala a Agriculturii (Fao), numeroase cercetari au scos in evidenta influenta nefasta a unor produse alimentare in producerea cancerului. Sunt incriminate, in special, carnea si grasimile de origine animala, mezelurile, branzeturile grase si fermentate, margarina, zaharul, conservantii si aditivii alimentari etc., care fie contin sub-stante toxice cancerigene, fie favorizeaza formarea unor metaboliti chimici care initiaza si intretin carcinogenoza. De aceea, astfel de alimente otravitoare nu trebuie consumate nici de bolnavi, dar nici de oamenii sanatosi, care tin sa-si protejeze sanatatea, pentru ca ele inhiba functiile sistemului imunitar. In schimb, in multe produse de origine vegetala s-a dovedit prezenta unor substante citostatice puternice. Acum doi ani, la o conferinta desfasurata la Milano, presedintele Institutului Oncologic European, dr. Umberto Veronesi, spunea: "S-a trecut la un nou mod de analiza si cercetare: in trecut, cautam sa identificam alimentele cancerigene, astazi cautam sa aflam care sunt alimentele antitumorale si ce elemente de protectie contin".Alimente anticancerigene



Dr. Joan Austoker, director al Cancer Research Campaign de la Oxford University, recomanda modificarea integrala a dietei: "Exista dovezi concludente ca un aport crescut de fructe si legume crude protejeaza impotriva multor cancere, reducand riscul de boala chiar cu doua treimi (66%).

1. Fibrele vegetale din cereale, morcovi, telina, sfecla rosie, varza (100-200 g/zi) au efect protector si vindecator in cancerul gastric si in cancerul de colon. Acest lucru a fost evidentiat de un studiu realizat in Belgia, de Albert J. Tuyns. Un alt studiu efectuat in Sua a aratat, de asemenea, ca un minimum de 40 g fibre pe zi, in conditiile eliminarii consumului de grasimi, previne instalarea cancerului mamar si al celui genital la femei. Fibrele vegetale absorb toxinele hidrosolubile si contribuie la eliminarea lor din organism.

2. Vitamina C naturala din sucul unei lamai, din 100 g patrunjel tocat sau dintr-un kilogram de mere s-a dovedit ca are efecte stimulatoare asupra sistemului imunitar si actioneaza ca bioantioxidant hidrosolubil cu rol in distrugerea celulelor tumorale.

3. Retinoizii si colorantii rosii (Betacianine) din 200 ml suc de morcovi, 100 ml suc de telina, 400 ml suc de sfecla rosie, 50 g fructe de padure (catina, afine, coacaze negre), dar si din alte legume si fructe, au dat rezultate foarte bune in cancerul de piele, pulmonar, intestinal, in cel al vezicii urinare si chiar in cazurile de metastaza osoasa. Dupa cercetari de ultima ora, retinoizii s-au dovedit a fi substante citostaticefoarte puternice, care reduc capacitatea de diviziune a celulelor, fortand celulele tumorale sa-si reia functia de origine.

4. Usturoiul poate fi o mare speranta pentru multi bolnavi de cancer aflati in suferinta. In 1996, un grup de cercetatori americani, in urma unor studii laborioase publicate in jurnalul "New York Times", au reusit sa demonstreze ca: "Usturoiul da bune rezultate in tratarea cancerului de plamani. Doar 10 micrograme de Dialil Trisulfida (Dats), substanta pusa in evidenta in usturoi, pot incetini cu 47% dezvoltarea celulelor canceroase in plamani, iar 100 micrograme de Dats distrug total aceste celule tumorale". Observatii anterioare au aratat ca alte doua substante care se gasesc in usturoi - S-alicistina (Sac) si Dialil Disulfida (Dads) - dau bune rezultate si in tratamentul altor tumori maligne. In plus, contine si arsenic, care este citostatic si stabilizeaza efectele retinoizilor. Efectele antitumorale ale usturoiului sunt cunoscute inca din medicina romana sau cea egipteana, dar iata ca acum cercetarea stiintifica moderna de laborator innobileaza si confirma aceste cunostinte, ce apartin istoriei medicinii. Indicatia terapeutica este ca persoanele interesate sa consume 10-15 g usturoi/zi (echivalentul a 2-3 catei de marime mijlocie).

5. Polenul este administrat sub forma de pulbere in proportie de 30-40 g/zi (sau in asociere cu fructe de catina). Prin bogatia sa remarcabila in substante vitale este cel mai eficient fortifiant si regenerator al organismului, iar prin unele substante ca rutina (sau galben vegetal 17 mg%) contribuie activ la resorbtia tumorala.

6. Laptele de capra, spre deosebire de laptele de vaca, contine un acid organic puternic care s-a demonstrat ca opreste evolutia cancerului aflat in stadiul incipient, dar are efecte benefice si in unele cazuri terminale, cu metastaza osoasa. In tratamentul bolnavilor de cancer, laptele de capra se poate consuma in reprize scurte de 2-3 zile, alternand cu perioade de dezintoxicare (regimul Oshawa).

7. Cerealele, in special graul si hrisca, actioneaza similar medicamentelor antioxidante, antitumorale, iar pe de alta parte ele reprezinta si o baza nutritiva excelenta, fara toxine si usor de digerat. Se pot consuma sub forma de fulgi (musli), terci, fierte sau chiar crude (hrisca inmuiata in apa doua ore), simple sau in asociere cu sucurile de legume si fructe.

In functie de fiecare caz in parte, medicul curant poate recomanda si alte alimente: urzici, spanac, patrunjel, broccoli, varza, mere etc., respectandu-se insa cu strictete principiul dezintoxicarii. Experientele efectuate pe animalele carora li s-a provocat un cancer artificial si care au fost tratate cu sucuri din legume si fructe, au demonstrat clar oprirea evolutiei tumorii canceroase. Pe de alta parte, se stie ca la popoarele vegetariene, cancerul este aproape necunoscut. Dr. Seeger considera ca aceste efecte vindecatoare se datoreaza compozitiei chimice a legumelor, fructelor si cerealelor (si in special limfocitelor T-killer), care activeaza sistemul imunitar deficitar in cancer. Alte cercetari au relevat ca astfel de alimente imbunatatesc respiratia celulara a tesutului sanatos din jurul tumorii, autolimitand astfel extinderea acesteia.

- Prin astfel de retete si asociatii alimentare, dr. Max Gerson, considerat un geniu in medicina, a tratat in Sua timp de 30 de ani sute de cazuri de cancer. In lucrarea sa "Terapia cancerului", aparuta si la noi in tara, acest proeminent reprezentant al medicinii naturiste publica peste 50 de cazuri de cancer avansat, bine documentate medical, preluate si vindecate de el chiar din faza de metastaza (cand medicina clasica de obicei considera ca nu se mai poate face nimic).

- In Danemarca, doctorita Kristina Nolfi, care ea insasi a avut cancer la san, trateaza de mai multiani, cu succes, bolnavii de cancer, folosind ca terapie exclusiv o hrana bazata pe cruditati. Ea este de asemenea autoarea unei carti in care prezinta lumii mondiale intreaga sa experienta in legatura cu cancerul.

- Prof. dr. Werner Zoel din Germania este seful unei clinici de recuperare. Pe baza unor cercetari realizate timp de 30 de ani la patul bolnavului si verificate in laborator, el a descoperit ca in cancer se produce o imbolnavire a intregului organism, iar cel mai eficient tratament este alimentatia. El a observat chiar o inrautatire semnificativa a starii pacientilor in urma unor abateri nutritionale de la dieta de vindecare prescrisa de el sau chiar la administrarea perfuziilor cu solutia de glucoza. De altfel, multe persoane bolnave de cancer prezinta inapetenta (lipsa poftei de mancare) si chiar o repulsie instinctiva fata de carne, continuand totusi sa o consume pentru ca asa le-a recomandat... medicul oncolog. Cu toate acestea, un studiu realizat in Sua a relevat in mod uluitor faptul ca maimutele care au fost hranite cu carne si mancare obisnuita de spital au facut cancer in decurs de doar un an de zile.

In acest caz, multi oameni se vor intreba, pe buna dreptate: "De ce spitalele si medicii oncologi nu recomanda o alimentatie naturala adecvata?". La aceasta intrebare, raspunde foarte bine dr. med. Schulz-Friese, citam: "In spitale exista o bucatarie dependenta de administratie si doar foarte putini medici au si cunostinte temeinice de dieta. Pana acum, ea practic nici nu era studiata ca un domeniu aparte in Facultatea de Medicina. Respingerea in bloc de catre oncologi a dietei anticancerigene se bazeaza in mare parte pe idei preconcepute, izvorate din indoiala, pe ignorarea cercetarilor stiintifice in domeniu, ca si pe lipsa experientei necesare operarii cu aceste metode". Pe de alta parte, multi medici din Romania considera ca este injositor si "rusinos" pentru ei sa administreze grau, varza sau sfecla rosie etc., pe care le considera intr-un mod prostesc "leacuri babesti". Prin aceasta atitudine nefireasca, astfel de medici refuza pacientilor lor o sansa pe care tot mai multe cercetari din intreaga lume o confirma.Dr. Cristian Boerescu

Tel. cabinet 01/423.05.83, 092/20.70.76 Invit pe toti cititorii revistei "Formula As" care au reusit sa se vindece de cancer prin metode naturale (si pot demonstra acest lucru prin analize medicale) sa ne scrie povestea vindecarii lor. Cele mai interesante cazuri vor fi premiate si publicate, pentru a da o raza de lumina si speranta tuturor acelora care se afla inca in suferintele acestei cumplite maladii. Speram ca in felul acesta, mitul bolii incurabile sa fie spulberat.

Din experienta

cititorilor nostri



"Am simtit o durere usoara la sanul stang"



Sunt in masura sa vorbesc despre cancer, fiindca am facut cunostinta cu el. Cum? Intr-o dimineata, am intrat in baie sa ma spal. Dupa ce mi-am sapunit mainile, am inceput sa le frec. Atunci, am simtit o durere usoara la sanul stang. Pipaind locul dureros, am descoperit doua formatiuni ca niste prune, sub san (mamelon). M-am speriat. Luand din nou sapunul, l-am scapat pe jos. Cand m-am aplecat sa-l ridic, am simtit o alta durere. Parca se tragea din interiorul sanului. Imi facea impresia unui pom cu radacina spre coaste, in vreme ce tulpina mergea spre mamelon. Ce sa fac? Sa merg la medic? Imi face biopsie si, daca starnesti cancerul, nu mai ai ce face. Si cum am in casa in permanenta bitter suedez, mi-am spus: tin comprese o saptamana si daca nu-mi trece, merg la medic. Am inceput sa pun comprese in partea inferioara a sanului, unde erau umflaturile. Zi si noapte am udat compresa, cat o palma. Spre bucuria mea, dupa o saptamana, formatiunile au disparut, la fel si durerea. Dar atunci au inceput durerile spre axila. Am pus si acolo comprese. Si, ca sa fiu sigura ca nu vor mai aparea, am continuat inca o saptamana cu compresele. Au trecut multe luni de atunci si durerile n-au mai aparut. Scapasem! Le sfatuiesc pe toate femeile care au trecut prin ce am trecut eu sa faca la fel. Imediat ce semnele cancerului se instaleaza, sa apeleze la dieta alimentara (eu am tinut o saptamana de post doar cu sucuri de zarzavat) si la comprese cu bitter suedez.

Pentru cei care au probleme in alte zone, sa procedeze in felul urmator:

- in cancerul de piele - comprese locale cu bitter.

- in cancerul de esofag - gargara de cateva ori pe zi cu bitter, dupa care se va bea.

- in cancerul de colon - comprese puse pe anus (daca arde prea tare, diluati-l putin) si pe burta, in partea inferioara stanga a bazinului.

- in rectocolita - la fel + supozitoare de propolis.

- in secretie mamelara - comprese cu bitter.

- in chisturi la sani - comprese cu bitter, pana la disparitie.

- in cancerul la limba - comprese cu bitter (limba crapata se vindeca daca clatiti gura cu ceai de musetel, apoi tamponati cu bitter de cateva ori pe zi). Din cand in cand, ungeti-va cu Vitamina A, solutie uleioasa.

Pentru ca bitterul la sticla e scump, luati plantele necesare de la Farmacia Verde si cu trei litri de votca, il preparati. Primiti si un prospect. Eu am consumat atunci 2-3 litri.

Daca cineva doreste sa ma contacteze, sa o faca prin intermediul redactiei, unde se afla numele si adresa mea.Lidia - Bucuresti

Articol publicat in prestigioasa revista FORMULA AS

Colectie de retete naturiste impotriva cancerului

Asa m-am vindecat de cancer


Cele 3 conditii ale vindecarii:

Incredere, Vointa, Perseverenta"



In cadrul acestei reviste ospitaliere si generoase se pot intalni la un loc suferinzi si daruitori de leacuri si sperante, cu totii formand o mare familie, aceea a cititorilor ei. Numarul mare al celor suferinzi care au nevoie de ajutor m-a hotarat sa impartasesc si eu din invatamintele trase in urma incercarilor traite de mine sau vazute si aflate direct de la cei din jur.

Am fost inginera chimista. Am 76 de ani. In urma cu sapte ani, s-a declansat un cancer de colon, care a fost operat cu toata rigoarea. N-am facut nici citostatice, nici raze sau alte tratamente. Dupa doi ani, a reaparut la ficat. De atunci, am devenit propriul meu cobai de experienta si am testat in diferite etape o serie de tratamente naturiste. Voi mentiona aici principalele tratamente cu aplicare generala care mi se par cele mai eficiente si fara riscuri. Nu trebuie decat incredere in procedeu, vointa de a ne trata si perseverenta de a-l urma.

1. Maria Treben: tratamentele pentru diverse forme de cancer ale inimoasei terapeute austriece, date in cartea ei "Sanatate din farmacia Domnului", sunt extrem de valoroase. Multe din aceste retete le-am folosit atat eu, cat si cei din preajma mea, cu rezultate deosebite. As recomanda ca aceasta carte, dupa Biblie, sa nu lipseasca din nici o casa, pentru a fi de folos la nevoie.

2. Tratamentul cancerului cu sucuri si ceaiuri dupa Rudolf Breuss. Eu l-am folosit (dupa prima revenire a cancerului, la ficat) si a fost salvator. L-am facut in doua etape de cate trei saptamani fiecare, la un interval de sase luni una de alta. (Atasez reteta pentru o cura totala, precum si indicatiile lui Breuss pentru leucemie si alte tipuri de tumori.)

3. Urinoterapia. In ultima etapa de lupta contra cancerului am folosit recent, cu reusita asteptata, tratamentul cu urina proprie (pe care am hotarat sa-l mentin inca mult timp, dat fiind ca are efecte deosebite pe multiple planuri). Este un tratament simplu, usor de executat si fara riscuri. In plus... este gratis si la indemana oricui si oricand. Pentru a va lamuri asupra binefacerilor acestui tratament, va recomand cartea aparuta pe piata: "Urina, medicament pentru viata", autor Daniel Menrath (Editura "Esotera", 96). Acest "leac" este foarte bine cunoscut si intrebuintat in Orient, mai ales in India, de 5000 de ani. (Ei il numesc "elixir divin"). Dar si la noi, in multe sate, inca se mai cunoaste si se intrebuinteaza cu succes tratamentul cu urina, aproape in toate bolile, atat la copii, cat si la adulti si varstnici, si este considerat "leac universal" - uneori, singurul in stare sa ne mai salveze. Contine substante pretioase - vitamine, hormoni, anticorpi, saruri minerale etc. -, incat lucreaza ca un autovaccin.

4. Produsele "Vitalizant" - lichid si unguente (pentru reumatisme rebele, raceli, astm, varice, flebite, noduli, chisturi, negi "rai" etc.) de la S.C. Natura S.R.L. Arad, ale d-lui ing. Groza. Le-am folosit si s-au dovedit a fi cu adevarat bune si corespund prospectelor.

Alte tratamente anticancer

In continuare, vreau sa comunic cateva "leacuri" pentru unele din cazurile publicate in ultima vreme la pagina "Cititorii intreaba":

Cazul I: Cancer si tumora la gat (laringo-faringiana, tiroidiana)

Tratamentul (pentru cancer la gat si tiroida, neoperabil) i-a fost administrat unei doamne din Fagaras, stabilita in America si revenita in Romania pentru a se trata "cu plante crescute in tara mea, din locul unde m-am nascut, caci pe acestea mi le-a dat bunul Dumnezeu ca sa ma fac bine".

1. Se face un macerat din: 300 g usturoi pisat, 500 g radacina de tataneasa proaspata (rasa), 200 g dragaica (sanziene) - taiata marunt, 50 g propolis solid (maruntit - se gaseste la apicultori), 1 l vodca (alcool diluat) de 40gr.. Se lasa la macerat 10 zile. Se strecoara si se bea din el cate o lingurita mica (de copii), de trei ori pe zi. Se va bea incet, lent, pentru a spala cat mai bine gatul. 2. Se vor colecta zilnic din urina de dimineata circa 100 ml (jetul de la mijloc, deci nu cel de la inceput, nici cel de la sfarsit) si se va bea cu inghitituri mici, pentru a spala gatul. Chiar daca este tulbure, acra, amara si sarata, nu renuntati, o puteti dilua cu putina apa. Dupa cateva zile se va mai limpezi, se deschide la culoare si nu mai are gust sau miros neplacut. 3. Zilnic se va face des gargara profunda (pentru ca ceaiul sa spele cat mai bine gatul) cu 1-2 litri pe zi (infuzie) de sanziene, alternativ cu ceaiuri de nalba, galbenele (dar in principal sanziene). 4. Se culeg frunze proaspete de patlagina (se gasesc in orice gradina, precum si pe marginea drumurilor); acestea se freaca cu putina sare, facandu-se un terci care se aplica la gat (pus pe o fasa de panza), dupa ce zona gatului a fost unsa cu ulei de maghiran sau unguent de galbenele. Cine gaseste, poate amesteca si frunze de branca-ursului. 5. Renuntati la mancaruri grele, carne, grasimi, prajeli, muraturi, condimente, alcool, fumat (mai ales). Consumati alimente "vii", adica crude - zarzavaturi, verdeturi, lactate etc. - si beti foarte mult ceai (din cele prescrise). Combateti cu orice pret constipatia: 2 linguri tarate de grau, macerate de seara, 10-12 ore, se vor manca dimineata inainte de altceva (in afara de urina). Se pot adauga la tarate lapte, iaurt, miere sau mere rase etc.

Incercati! Rugati-va ca leacul sa va fie de folos si multumiti lui Dumnezeu.

Cazul Ii: Neoplasm mamar

Voi spune mai intai ce n-a facut bine o tanara care avea mari sanse de a se vindeca repede pe cale naturista. Avea un nodul mic la un san. A mers din medic in medic, pana cand a gasit pe cineva care sa o opereze (nodulul era abia perceptibil, iar la biopsie, acel "bob de orez" era abia in formare). De frica, s-a operat, apoi, tot de teama, a facut multe sedinte de raze. A cheltuit multe milioane - deplasari la Iasi, Bucuresti, din medic in medic, diagnostice, analize, ecografii - pentru ca acum situatia ei sa fie mult mai grea decat la inceput.

Cazul Iii: Uter fibromatos

Acum voi spune despre ce a facut bine si cum s-a vindecat o alta tanara. Nu era vorba de neoplasm mamar, ci de un caz mai dificil - avea uter fibromatos si mai multe chisturi ovariene, din care unul cat o portocala mare (diametrul 12 cm). Medicii au sfatuit-o sa opereze tot. Dansa insa a vrut sa ramana intreaga si sanatoasa, caci voia sa aiba copii. A pus comprese calde cu coada-calului (asa cum sfatuieste Maria Treben) pe abdomen, bai calde de sezut cu coada-calului; a baut ceaiurile indicate in cartea ei, "Sanatate din farmacia Domnului", precum si spalaturi etc.

A mai facut 1/2 din reteta lui Rudolf Breuss (pe care am atasat-o aici), concomitent cu comprese de plante. Apoi, timp de o luna, a pus comprese cu Vitalizant de la Arad, iar in ultima faza, a facut tratamentul cu urina (pentru dereglarile hormonale). La ecograf nu a mai aparut nimic. Totul este normal.



Pentru bolnavii care se tem de moarte



Nimeni, in afara de Dumnezeu, nu stie cat are de trait. Avem datoria sa speram, sa credem rugandu-ne si sa luptam pentru a ne mentine viata, mai ales cand poate ca suntem si noi de vina cu ceva pentru ca am ajuns astfel. Conjurati de toate puterile, Cerul si Pamantul sa va ajute. Chiar si la 76 de ani eu cred ca merita sa traiesti si daca simti dragostea adevarata in suflet, s-ar putea sa fii chiar si fericit! Cine stie? S-au mai vazut "minuni". In concluzie, pot spune la modul general:

1. "Sa nu va fie frica de cancer", asa cum spune Rudolf Breuss, si nici de alte boli, caci fiecare boala poate avea leacul ei, iar medicii spun ca exista "bolnavi", nu "boli".

2. Este bine sa nu provocam cancerul si, daca se poate, sa nu-l agresam, ci sa facem tratamente naturiste, al caror rezultat este, adesea, salvator.

3. Daca l-am provocat in vreun fel si credem ca l-am "lichidat", de obicei ne inselam. Adesea, dupa un tratament - fie el si naturist -, daca nu l-am continuat inca timp indelungat, chiar daca pare a fi disparut, el se poate ascunde, iar dupa un timp reapare, uneori cu totul in alt loc, constituind o metastaza. Deci sa fim vigilenti, cu atentia permanent treaza.

4. Organismele noastre nu sunt toate la fel de rezistente. Dar este bine ca atunci cand ne imbolnavim sa avem grija:

- sa ne curatim cat mai bine de toxine, prin ceaiuri depurative si regim alimentar naturist (zarzavaturi, cruditati), chiar posturi alimentare, daca situatia este mai grava si boala avansata.

- sa ne ferim de constipatie; un medic francez considera constipatia cauza tuturor bolilor.

- sa ne intarim sistemul imunitar, incat el sa fie cel care lupta impotriva agresorilor straini, nu medicamentele.

5. Sa ne observam cu atentie pe noi insine si sa ne cunoastem carentele, deficientele, greselile, ca sa devenim propriii nostri medici si vindecatori.

6. Pentru a avea incredere in tratamentele pe care le facem - alopate, homeopate, naturiste sau oricare altele -, trebuie sa le cunoastem, sa ne informam, atat din carti, cat si din practica, sa fim la curent cu tot ce apare nou in materie de vindecare pe cale naturala.

7. Mai presus de toate, sa ne rugam lui Dumnezeu si, asa cum ne invata Isus Cristos, sa-I multumim chiar inainte de-a primi ce avem, caci cererea facuta in mod sincer si cu credinta aduce indeplinirea ei. "Crezi?", intreaba Isus pe bolnav, iar vindecandu-l, ii spune: "Credinta ta te-a mantuit". Si eu as putea indrazni sa cred ca tot credinta sau - mai corect - intoarcerea la credinta m-a vindecat. Inchei, dorind vindecare grabnica si tuturor celor suferinzi. La toata lumea: Doamne ajuta!



Tratament cu sucuri si ceaiuri - dupa Rudolf Breuss

Cura totala



Reteta cuprinde: ceai de salvie, ceai de salvie + sunatoare + roinita + menta, ceai pentru rinichi, sucuri de legume.

1. Ceaiul de salvie - intr-o cana de apa care fierbe se pune planta cat se ia cu 3 degete si se fierbe exact 3 minute, apoi se da deoparte. Se filtreaza dupa alte 3-5 minute. Se bea in timpul zilei (in pauzele dintre celelalte ceaiuri si sucuri, sau cand pacientului ii este foame sau sete), fara interdictie. Se bea rece, fara zahar.

2. Ceai de salvie + sunatoare + roinita + menta - se fierbe salvia trei minute, ca mai sus, apoi se pun celelalte plante si se da deoparte (infuzie). Se bea cald, 1-2 cesti pe zi (conform programului de mai jos).

3. Ceaiul pentru rinichi este unul din cele mai importante din cele prescrise de Breuss. Trebuie respectate strict cantitatile de plante de mai jos, amestecul fiind suficient pentru un tratament de trei saptamani - cat dureaza o cura pentru rinichi (nu se va lua mai mult de trei saptamani): 15 g coada-calului, 10 g urzici tinere (uscate), 8 g troscot, 6 g sunatoare - maruntite si amestecate bine. Se prepara astfel: se pune o cana cu apa (200 ml) la fiert. Cand fierbe se da deoparte si se adauga o "doza" (cat se ia cu 3 degete) si se lasa acoperit, pentru a infuza, 10 minute. Se strecoara si lichidul se pune intr-o cana, iar peste zat se pun alte doua cani cu apa fierbinte si se fierb timp de 10 minute. Se strecoara si se amesteca cu prima ceasca.

4. Sucul de zarzavat (filtrat de doua ori).

Ingrediente: 3/5 parti suc de sfecla rosie (trebuie aproximativ o sfecla mijlocie, suculenta), 1/5 parti suc de morcov (aprox. 1 morcov proaspat, mijlociu), 1/5 parti suc de telina (aprox. 1 telina mare), o ridiche neagra (cat un ou), un cartof crud (cat un ou). Din aceasta cantitate rezulta 0,5 l suc. Sucul se face zilnic si se va strecura foarte bine, pentru a nu avea deloc reziduuri, deoarece cancerul se hraneste cu substante solide.

Executia curei: Cine va executa corect cura de sucuri nu va pierde mult din greutate.

Dimineata: 1/2 ceasca ceai pentru rinichi; se va bea rece, putin cate putin; dupa 20-30 de minute: 1-2 cesti ceai cald (nr. 2); la intervale de circa 1/4 ora se ia cate o inghititura de suc (care nu se va inghiti imediat, ci se va tine in gura si se va amesteca bine cu saliva). Pana la pranz se vor lua de 10-15 ori.

La pranz: 1/2 ceasca ceai (nr. 3) pentru rinichi. Se bea pana seara, de mai multe ori, cate o inghititura de suc (tinut si amestecat cu saliva).

Seara: 1/2 ceasca de ceai pentru rinichi. In timpul zilei se poate completa cu ceai nr. 1.

Atentie: nu se va bea suc de legume fara a se bea si ceaiurile prescrise; se va bea suc de legume cat mai putin, cel mult 1/2 litru; ceaiurile, de asemenea, se vor bea inghititura cu inghititura, amestecate cu saliva.

Zilnic (cel putin o data pe zi) se va face o clisma cu apa calda + musetel (sau putin ulei).

Atentie: Nu se va face aceasta cura in paralel sau indata dupa operatie sau (nici atat!) dupa raze si citostatice, ci numai dupa 2-5 luni.

D.G.M. - Iasi

Publicat in prestigioasa revista FORMULA AS

120 de curiozitati ale corpului uman

 Am primit pe mail acest articol interesant pe care vi-l impartasesc si voua:
120 de curiozitati ale corpului uman


Curiozitati ale oamenilor – Curiozitati interesante despre om





Afla ce nu stiai despre oameni

120 de lucruri interesante despre oameni



001 Acidul gastric pe care stomacul omului il elimina pentru a descompune mancarea este atat de

puternic incat poate dizolva o lama de ras.

002 Atunci cand ne lovim intr-un anume loc din zona cotului resimtim o durere acuta. Aceasta se

datoreaza faptului ca pe aici trece nervul cubital, pozitionat de-a lungul osului humerus.

Se considera ca aceasta ar fi o scurta forma de paralizie.

003 Atunci cand privesti o persoana pe care o placi, involuntar pupilele ti se dilata.

La fel se intampla si cand te uiti la o persoana pe care o urasti.

004 Cand o persoana moare auzul este ultimul simt perceput. Vazul este primul care dispare.

005 Cea mai mare celula a corpului este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul.

006 Cel mai greu „organ” al corpului este pielea. Ea cantareste 3,2 kilograme.

007 Cel mai mare muschi este latissimus dorsi. Acesta este un muschi plat de pe spate care intra

in actiune in timpul miscarii bratului.

008 Cel mai puternic muschi din corpul uman este limba.

009 Celulele care alcatuiesc creierul uman pot stoca de pana la 5 ori mai multa informatie decat

cuprinde toata Enciclopedia Britanica.

010 Conform anumitor cercetari, organismul unei femei are nevoie o ora in plus de somn fata de

cel al unui barbat.

011 Corpul omenesc elibereaza in 30 de minute destula energie cat sa incalzesti un litru de apa.

012 Corpul uman are 200 de oase.

013 Corpul uman produce zilnic un miliard de celule rosii.

014 Corpul unui om contine: destul potasiu pentru a provoca explozia unui tun de jucarie; destul

zahar pentru a umple un borcan; destula grasime pentru a face 7 bucati de sapun; destul fier

pentru a face un cui; destul sulf pentru a deparazita un caine.

015 Corpul utilizeaza 300 muschi pentru a tine corpul in pozitie stabila, dreapta.

016 Creierul continua sa transmita semnale sub forma de impulsuri electrice timp de aproximati

37 de ore dupa moarte.

017 Cresterea creierului se opreste in jurul varstei de 15 ani.

018 Culoarea parului depinde de melanina (pigment). Pe masura ce imbatranim se secreta tot mai

putina melanina si se formeaza mici bule de aer aparand astfel aspectul carunt al parului.

019 Daca ati manca fiind asezati in cap mancarea s-ar duce in sus, deoarece muschii esofagului

vor continua sa impinga mancarea catre stomac.

020 Daca cantitatea de apa din corpul omenesc este redusa cu 1% iti va fi sete, iar daca este

redusa cu 10% vei muri.

021 Daca mesajul non-verbal il contrazice pe cel verbal, oamenii au tendinta de a ignora cuvintele,

tinand seama doar de limbajul non-verbal.

022 Daca saliva nu poate dizolva ceva, atunci nici nu putem simti gustul.

023 Daca toti cei 600 de muschi ai corpului uman s-ar incorda in acelasi timp si in aceeasi directie,

omul ar putea ridica o greutate de 25 de tone.

024 Daca vei apuca varsta de 70 de ani, inseamna ca ai trait mai mult de 2 miliarde de secunde.

025 De-a lungul unei vieti, o persoana isi petrece 6 ani visand.

026 Din cantitatea imensa de informatie, primita de creier, doar 126 biti/secunda sunt receptionati

in mod constient, restul fiind apanajul subconstientului.

027 Din punct de vedere fizic o femeie este apta de a naste treizeci si cinci de copii de-a lungul

vietii.

028 Dintii incep sa iti creasca la 6 luni dupa ce te-ai nascut.

029 Dintii unui om sunt tari aproape ca piatra.

030 Doua din trei cupluri intorc capetele spre dreapta atunci cand saruta?

031 Drumul mancarii de-a lungul esofagului dureaza cam 8 secunde. In medie, stomacul digera o

masa bogatain grasimi in 6 ore, in timp ce pentru o masa bogatain carbohidrati ii sunt

necesare doar 2 ore.

032 Dupa mesele bogate se spune ca auzul nostru scade. Nu mai percepem sunetele din jurul

nostru la fel de bine, chiar si atentia scade.

033 Durata medie a digestiei in intestinul subtire este de 3 pana la 5 ore. In intestinul gros

mancarea este apoi digerata timp de 4 ore pana la 3 zile.

034 Durata vietii unei celule intestinale este de 12 ore. Cea a unei celule a peretelui stomacului e 2

zile. O celula din piele traieste 4 saptamani. O celula nervoasa poate trai pana la 60 de ani.

035 Durerea de cap nu este o scuza buna pentru a nu face sex, pentru ca endorfinele eliberate in

timpul actului sexual au efect analgezic.

036 Fara pigmenti, pielea noastra ar fi excesiv de alba. Insa vasele sanguine de la suprafata pielii a

dauga un strop de rosu. Pigmentul galben si melanina sepia sunt create, la randul lor, de razele

UV. Aceste patru nuante sunt amestecate pentru a da nastere culorilor de piele pentru toate

rasele.

037 Fatul viseaza aproape tot timpul. Cei care sunt nascuti prematur vor visa mai mult la

maturitate.

038 Femeia clipeste de 2 ori mai des ca barbatul.

039 Femeia secolului 17 dadea nastere in medie la 13 copii.

040 Femeile care citesc romane de dragoste fac sex de doua ori mai des decat cele care nu

accepta acest tip de literatura.

041 Femurul este mai tare decat betonul.

042 Fiecare limba este unica in felul ei.

043 Greutatea corpului omenesc este de 50 de ori mai mare decat a cea a creierului.

044 Gura noastra produce aproximativ 250 g de saliva zilnic.

045 Homosexualitatea a fost considerata boala psihica pana in anul 1973.

046 In anul 3.000 I.Hr., egiptencele credeau ca venele dilatate erau dragute, drept pentru care le

scoteau in evidenta colorandu-le cu vopsea albastra.

047 In corpul uman exista suficient fosfor pentru a crea 250 de chibrituri.

048 In corpul uman sunt mai mult de 12.00 de km de vase de sange.

049 In momentul primei respiratii un nou nascut trebuie sa inspire cam de cincizeci de ori mai

puternic decat un adult.

050 In primul sau an de viata, un nou nascut fura din perioada de somn a parintilor intre 400 si

750 de ore de somn.

051 In procesul comunicarii, 55% ii revine fiziologiei (limbajul corpului), 37% vocii (ritm si ton), si

numai 8% cuvintelor purtatoare de informatie.

052 In timpul primei luni de sarcina fatul are o lungime de cativa milimetri.

053 In timpul unui orgasm obisnuit consumi 112 calorii, iar un orgasm mimat consuma 315 calorii.

054 In ureche exista aproximativ 4000 de glande generatoare de ceara.

055 Inaltimea omului variaza in timpul zilei. Dimineata suntem cu un cm mai inalti decat seara.

Acest lucru se intampla deoarece discurile intervertebrale se “taseaza” atunci cand stam in

picioare, datorita greutatii propriului corp.

056 Inima bate de aproximativ 2.700.000.000 de ori de-a lungul vietii.

057 Inima continua sa bata dupa ce este scoasa din corp. Chiar daca este taiata in bucati, muschii

inimii vor continua sa bata.

058 Inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului.

059 Inima pompeaza mai mult de 6 litri de sange pe minut, adica 10 000 de litri de sange pe zi.

060 Intestinul gros are zece metri lungime.

061 Intr-o ora de sex consumi 360 de calorii.

062 Iti folosesti aproximativ 200 de muschi cand faci un pas mergand.

063 La aproximativ fiecare sapte ani, corpul dumneavoastra inlocuieste echivalentul a aproximativ

un nou schelet.

064 Lungimea medie a penisului este de 3 ori lungimea degetului mare de la mana.

065 Mai mult de jumatate din cele 206 oase ale corpului omenesc se gasesc in maini si picioare.

066 Mai mult de jumatate din greutatea pe care o are copilul la nastere este castigata in timpul

ultimelor 6-8 saptamani de sarcina.

067 Mai mult de un miliard de bacterii sunt pe fiecare laba a piciorului.

068 Majoritatea barbatilor petrec 3.300 ore din viata pentru a se barbieri. Daca nu ar fi barbierita,

barba ar putea ajunge la 9 metri intr-o viata de om.

069 Mana are 27 de oase.

070 Mancarea ajunge in aproximativ 7 secunde din gura in stomac.

071 Mandibula este cel mai dur os din organism.

072 Matematicianul John von Neumann a calculat ca mintea umana poate inmagazina 280 de

catralioane de biti de memorie.

073 Media duratei unui vis profund la om este de 2-3 secunde.

074 Media inaltimii la femei este cu aproximativ 10 cm mai mica decat media inaltimii la barbati.

075 Mozart isi scria intreaga opera muzicala in minte, auzind si perfectionand fiecare nota in parte,

si abia apoi o asternea pe hartie.

076 Muschiul ochiului este cel mai rapid din organism. El se contracta in mai putin de o sutime de

secunda.

077 Ne schimbam pozitia de 30-40 de ori pe noapte. Nevoile medii de somn sunt de 14-22 ore pe

zi la un copil pana la o luna, 13-15 ore la unul spre 1 an, 10-12 ore pana la 6 ani, 9 ore la 12

ani si 7 ore si jumatate la un om adult

078 Nu se poate stranuta cu ochii deschisi.

079 Omul are aproximativ 76 000 de fire de par pe cap.

080 Numarul de neuroni din creierul uman este astronomic, aceste ajunge la 100 de miliarde de

celule nervoase.

081 O persoana din 2 miliarde va trai pana la varsta de 116 ani sau mai mult.

082 O persoana obisnuita foloseste baia de 6 ori pe zi.

083 O persoana obisnuita respira cam 74 de milioane de litri de aer de-a lungul vietii.

084 O persoana poate trai fara mancare pana la o luna, dar fara apa numai o saptamana.

085 O persoana rade in medie de circa 15 ori pe zi.

086 Oamenii sunt singurii care fac sex stand fata in fata.

087 Ochii pot distinge aproape opt milioane de nuante.

088 Ochii si creierul construiesc culori din valuri de energie.

089 Organismul uman contine aproximativ cinci litri de sange.

090 Osul hioid, aflat deasupra laringelui, sustine muschii limbii si este singurul os din organism

care nu atinge nici un alt os.

091 Parul uman creste anual cu 40 cm, iar unghia cu 6 cm.

092 Pe un centimetru patrat de piele se afla aproximativ sase milioane de celule, 5000 de

receptori, 15 glande sebacee, 200 fibre nociceptive (pentru durere), 10-25 receptori tactili si

corpusculi termosensibili, patru metri de fibre nervoase, un metru de vase sanguine, si peste

100 de glande sudoripare.

093 Pentru a desfasura “procesul gandirii” creierul are nevoie de mari cantitati de energie.

De aceea este posibil ca dupa un intens proces de gandire sa resimtiti aceeasi oboseala ca si in

cazul muncii fizice.

094 Pentru atentia acordata jocurilor video se consuma tot atatea calorii cat pentru mersul pe jos

cu 3,2 km/h.

095 Persoanele dreptace traiesc, in medie, cu noua ani mai mult decat cei stangaci.

096 Peste 70% din bolile existente in lume se transmit prin secretiile din nasul si gatul omului.

097 Piciorul are 26 de oase.

098 Piciorul unui barbat mediu , elimina aproximativ 250 g de transpiratie zilnic.

099 Piciorul unui om contine 250.000 glande sudoripare (transpiratie).

100 Pielea cantareste in medie cam de 2 ori cat creierul aceleiasi persoane.

101 Plamanul drept primeste mai mult aer decat cel stang.

102 Precum amprentele si fulgii de zapada, buzele nu lasa urme identice.

103 Puse cap la cap venele, arterele si capilarele unui adult ar ajunge pentru inconjurul Pamantului

de aproape patru ori.

104 Sarutul vindeca. Cercetarile au aratat ca sarutul imbunatateste aspectul pielii, ajuta circulatia,

previne cariile si alina durerile de cap.

105 Secretam circa un litru de saliva pe zi si inghitim in mediu de doua ori pe minut.

106 Stomacul trebuie sa-si refaca membrana mucoasa de protectie la fiecare 3 zile pentru a evita

autodigerarea cauzata de proprii acizi.

107 Sunt necesare aproximativ 200.000 de incruntari pentru aparitia unui rid permanent deasupra

sprancenelor.

108 Toti bebelusii se nasc cu ochii albastri. Dupa cateva ore de la nastere, culoarea se poate

schimba. Majoritatea oamenilor ajung pana la urma sa aiba ochi de alta culoare.

109 Un barbat obisnuit mananca in jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vietii pentru a

mentine o greutate de 80 de kg.

110 Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi decat toate telefoanele din

lume.

111 Un fir de par poate suporta o greutate de 3Kg (6 lb).

112 Un om face intr-un an aproximativ 2,5 milioane de pasi.

113 Un om normal, va elimina aproximativ 41.640 litri de urina.

114 Un simplu sarut pune in miscare doi muschi, un sarut pasional solicita toti cei 34 de muschi ai

fetei.

115 Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h.

116 Unghia de la degetul mare creste cel mai incet iar cea de la degetul mijlociu cel mai repede

117 Urechile pot distinge peste 300 000 de tonalitati.

118 Zilnic, avem in jur de 70 000 de ganduri.

119 70% din caldura corpului se pierde prin cutia craniana.

120 70% din corpul omenesc este format din apa. La nastere, 80% din greutatea totata a unui nou

nascut reprezinta 80% apa.

marți, 9 martie 2010

Puterea RUGACIUNII

O rugaciune este un remediu puternic



Oamenii pot sa se vindece intr-adevar in biserici, atunci cand ating sfintele moaste sau altarele. Savantii din Petersburg au dovedit-o si au descoperit si mecanismul „material” al acestui fenomen Divin.




„O rugaciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, seful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare si Dezvoltare Psihoneurologica Bekhterev din Petersburg. „Rugaciunea nu numai ca regleaza toate procesele din organismul uman, dar ea repara si structura grav afectata, a constiintei.”







Profesorul Slezin facut ceva de necrezut: a masurat puterea rugaciunii. El a inregistrat electroencefalogram ele unor calugari, in timp ce se rugau si a captat un fenomen neobisnuit: „stingerea” completa a cortexului cerebral.



Aceasta stare poate fi observata numai la bebelusii de trei luni, atunci cand se afla langa mamele lor, in siguranta absoluta. Pe masura ce persoana creste, aceasta senzatie de siguranta dispare, activitatea creierului creste si acest ritm al biocurentilor cerebrali devine rar, numai in timpul somnului profund sau al rugaciunii, asa dupa cum a dovedit omul de stiinta. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscuta „trezie usoara in rugaciune” si a dovedit ca are o importanta vitala, pentru orice persoana.



Este un fapt cunoscut ca bolile sunt cauzate mai ales de situatii negative si agresiuni care ne raman infipte in minte. In timpul rugaciunii, insa, grijile se muta pe un plan secundar, sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibila atat vindecarea psihica si morala cat si cea fizica.







Slujbele bisericesti ajuta si ele la ameliorarea sanatatii. Inginera si electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicala si Biologica, a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sanatatii unor enoriasi, inainte si dupa slujba. A rezultat ca slujba in biserica normalizeaza tensiunea si valorile analizei sangelui.







Se pare ca rugaciunile pot sa neutralizeze chiar si radiatiile. Se stie ca dupa explozia de la Cernobil, instrumentele de masura pentru radiatii au aratat valori care depaseau capacitatea de masurare a instrumentului. Insa in apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, aflata la patru km de reactoare, valoarea radiatiilor era normala.

Oamenii de stiinta din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, ca apa sfintita, semnul Crucii si batutul clopotelor pot sa aiba, de asemenea, proprietati vindecatoare. De aceea, in Rusia, clopotele bat intotdeauna in cursul epidemiilor.







Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoara virusii de gripa, hepatita si tifos.. Proteinele virusilor se incovoaie si nu mai poarta infectia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect si mai semnificativ: omoara microbii patogeni (bacilul de colon si stafilococi) nu numai in apa de la robinet, ci si in rauri si lacuri. Este chiar mai eficient decat aparatele moderne de dezinfectie cu radiatie magnetica.







Laboratorul stiintific al Institutului de Medicina Industriala si Navala a analizat apa inainte si dupa sfintire. A rezultat ca daca se citeste rugaciunea Tatal Nostru si se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentratia bacteriilor daunatoare va fi de o suta de ori mai mica. Radiatia electromagnetica da rezultate mult inferioare.



Astfel, recomandarile Ortodoxe de a binecuvanta orice mancare sau bautura nu au numai o valoare spirituala, ci si una preventiva. Apa sfintita nu este numai purificata, ci isi schimba si structura, devine inofensiva si poate sa vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.



Spectrograful indica o densitate optica mai mare a apei sfintite, ca si cum aceasta ar fi inteles sensul rugaciunilor si l-ar fi pastrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca.

Singura limita este ca vindeca numai pe cei credinciosi (nu n umai pe credinciosii crestini).

„Apa „distinge” nivelul de credinta al oamenilor”, spune A. Malenkovskaia. Atunci cand un sacerdot sfinteste apa, densitatea optica este de 2,5 ori mai mare, atunci cand sfintirea este efectuata de o persoana credincioasa laica, numai de 1,5 ori mai mare.





Tradus din rusa in engleza de Julia Bulighina

Trad. Din engleza in romana Cristina M. ©1999-2009

„Pravda Rusa”

Noutati in tratamentul cancerului de la John Hopkins

PENTRU INFORMAREA VOASTRA
VA ROG SA ALOCATI 5 MINUTE PENTRU A CITI URMATOARELE INFORMATII,SI SA LE TRIMITETI MAI DEPARTE TUTUROR CELOR APROPIATI VOUA



Noutati de la John Hopkins

DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA CHIMIOTERAPIA ESTE SINGURA CALE PENTRU A INCERCA (CUVANTUL CHEIE E A INCERCA !) SA SE ELIMINE CANCERUL, JOHN HOPKINS S-A HOTARAT SA PREZINTE SI CALEA ALTERNATIVA DE TRATAMENT A MALADIEI.



Noutati in tratamentul cancerului de la John Hopkins :



1.. Cu totii avem celule canceroase in corp. Aceste celule nu apar,insa, la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde. Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele efectuate,inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil.



2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om.



3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic, celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori.



4. Cand este diagnosticat cancerul, inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple. Aceste deficiente pot sa apara din cauze genetice, a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite.



5. Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple , este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar.



6. Chimioterapia presupune “otravirea” celulelor canceroase cu rata mare de crestere, dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu



crestere rapida din maduva spinarii , tractul gastro - intestinal ,etc, iar organe importante ,cum ar fi ficatul, rinichii, inima sau plamanii pot fi iremediabil afectate.



7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, in acelasi timp arde, cicatrizeaza si distruge celule, tesuturi si organe sanatoase



8..... Chimioterapia si radioterapia vor reduce, la inceput, dimensiunea tumorilor. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce, insa, la distrugerea definitiva a lor.



9. Cand in corp se acumuleaza prea multe “deseuri” toxice rezultate in urma chimio- si radioterapiei, sistemul imunitar este fie compromis, fie distrus, iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor.



10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament, si greu de distrus. Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea ( imprastierea ) celulelor canceroase la alte organe (metastaze )...



11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa, adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica.







CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU :

a. ZAHAR

Eliminand din alimentatie zaharul, se elimina astfel una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase .Inlocuitorii de zahar, indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina sau alte produse ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ) au ca baza aspartamul ( E 951), o substanta chimica daunatoare. Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa, dar in cantitati moderate. Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba. Alternativa ar fi sarea de mare ..



b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE

Laptele favorizeaza productia de mucus in corp, in special la nivelul

tractului gastro - intestinal. Cancerul este hranit de acest mucus.

Renuntand la lapte si produsele derivate si consumand lapte de soia neindulcit, celulele canceroase “mor” de foame ....



c. PH ACID

Celulele canceroase “infloresc” in mediu acid . O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp, si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici, decat carne de vita sau porc..

Carnea mai poate contine substante administrate animalelor : antibiotice ,

hormoni de crestere si paraziti, ce dauneaza in special persoanelor cu

cancer



d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, grau integral, seminte, nuci si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe . Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de

enzime digestive, usor absorbabile, care ajung la nivel celular in 15

minute de la consumare si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule

sanatoase . Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi

..Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius .



e. Evitati cafeaua ,ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de

cofeina . Ceaiul verde este o alternativa foarte buna , avand si proprietati anti - canceroase. Cea mai buna bautura este APA - purificata

sau filtrata pentru a fi astfel eliminate toxinele sau metalele grele ..

Apa distilata este acida , deci evitati-o !



12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate

mare de enzime digestive. Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului, intra in putrefactie si se creste astfel cantitatea de

reziduuri toxice din corp.



13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine ...

Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de

cantitati din ce in ce mai mari de enzime ; acestea ataca proteinele din

peretele celular si permit astfel celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase .



14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar, cum

ar fi: IP6 (inozitolul sau vitamina B9, continut de taratele de grau,

seminte, nuci ), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost

utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse

pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave. Cele opt plante din reteta

originala sunt: ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi

rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris

marunt), antioxidanti, vitamine, minerale, etc., toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase.

Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea

programata a celulelor , metoda naturala a corpului de a scapa de celulele

bolnave, nedorite si inutile.



15. Cancerul este o boala a mintii, corpului si spiritului.....

Gandireapozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa

supravietuiasca . Furia, neiertarea si amaraciunea “construiesc” un mediu

stresant si acid in corp . Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si

iertator , sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata !



16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului. Facand

exercitii fizice zilnice si de respiratie, oxigenul ajunge adanc,la nivel celular. Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase



ATENTIE

1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde.

2. Nu congelati apa

3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic ....



Dioxina este o substanta ce provoaca cancer in special la sani.

Este extrem de toxica pentru celulele corpului. Dioxina este eliberata din

plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator. Recent, Dr. Edward

Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital,

a vorbit, in cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pandesc

sanatatea

A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face... Sa nu se incalzeasca mancarea la cuptorul cu microunde in vase de plastic...... Este

vorba, mai ales, de mancarea ce contine grasime. A recomandat, in schimb ,

folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea. Se

obtin aceleasi rezultate, dar fara dioxina..



Acesta este un material ce ar trebui trimis tuturor celor care sunt importanti in viata voastra.

Apa de ocean, un substitut natural al sângelui?

Apa de ocean, un substitut natural al sângelui?


de Dianne Jacobs Thompson
Articol extras din revista Nexus Magazine, Anul II, Numărul 9 (octombrie 2006 – ianuarie 2007)



Apa de ocean diluată conţine aproape aceeaşi concentraţie de minerale şi microelemente ca şi plasma sanguină, iar conţinutul ei de sodiu se potriveşte cu cel al sângelui. Ea a fost folosită cu succes în cadrul testelor realizate pe animale ca substitut pentru transfuziile de sânge, însă testele la oameni întârzie destul de mult.



Vechea mea frică, de a primi o transfuzie de sânge sau orice altceva injectat direct în circuitul meu sanguin neprotejat a crescut din ce în ce mai mult de-a lungul anilor. Nu este vorba despre o problemă religioasă, ci mai degrabă de un hazard profesional. Fiind cercetător în domeniul sănătăţii, pe bună dreptate, sunt bântuită de viziuni înspăimântătoare referitoare la problemele care ar putea să apară. Mă simt ca inspectorul sanitar ce controlează calitatea cărnii şi care devine vegetarian. Cunosc lucruri care au distrus pentru totdeauna încrederea mea nevinovată în tot ceea ce înseamnă medicină. Nu mă mai închin în „catedrala medicinii moderne”. În zilele noastre, „Ei”, specialiştii din industria sănătăţii, controlează mai bine proviziile de sângele pentru a descoperi dacă este contaminat cu HIV, hepatită sau alte boli, dar produsele sanguine tot nu sunt complet sigure, nici măcar cu tehnologia noastră modernă. Ei nu pot steriliza sângele mai mult decât pot steriliza vaccinurile pentru a ucide toate „gângăniile” nedorite fără a distruge însăşi natura tuturor acestor produse. Ei testează sângele şi separă componentele sângelui prin intermediul acţiunii centrifugale şi a altor metode pentru a purifica aceste substanţe cât mai mult posibil, dar în continuare este imposibil pentru ei să promită sau să ofere un sânge sau produse sanguine complet sigure. Sângele este „viu”: nu poate fi sterilizat sau livrat antiseptic. Există nenumărate poveşti îngrozitoare referitoare la transfuzii, dar foarte rar auzim de ele. De exemplu, o vecină de pe strada mea şi-a pierdut soţul acum aproape patru ani. Avea cancer, dar s-a infectat cu hepatită virală în urma unei transfuzii de sânge şi a murit în urma unei insuficienţe hepatice şi nu în urma cancerului. Multe persoane cunosc pe cineva care a suferit în urma unei transfuzii cu probleme. Acesta este doar un fapt al vieţii şi unul dintre riscurile cunoscute ale intervenţiilor chirurgicale, oricât ar fi ele de minore.



Pericolele ascunse în vaccinuri



Din păcate am dat peste mult prea multe situaţii de acest fel. Am petrecut cea mai mare parte a vieţii mele făcând cercetări şi scriind în domeniul medicinii alternative, fiind de la început focalizată pe bolile virale şi bacteriologice şi pe vaccinurile cu probleme, dintre care unele sunt încă făcute din produse sanguine umane sau cu virusuri „slăbite” create prin „trecerea în serie” prin culturi de celule contaminate provenite de la animale. Aceasta înseamnă că se iau virusuri umane şi se pun în straturi de celule animale din nou şi din nou, ceea ce le forţează să se adapteze la celulele străine pentru a supravieţui. Această „adaptare” necesită un schimb de material genetic între virus şi celula gazdă. Când sunt utilizate celule provenite de la rinichii de maimuţe, schimbul de material genetic ce are loc forţează virusul uman să devină puţin un virus „specific maimuţelor”, după cum se presupune, astfel că nu poate declanşa pe deplin o boală – lucru care nu funcţionează întotdeauna. În acest proces, virusurile native specifice maimuţelor devin puţin virusuri „specifice oamenilor”, lucru care le dă o mai mare compatibilitate cu celulele umane. Acesta ar putea fi şi cazul infamului virus Epstein-Barr, la care se face referire ca la un virus „uman”– deşi mulţi oameni de ştiinţă cred că se trage de la maimuţe, şi că a ajuns să contamineze oamenii în anumite forme mutante prin intermediul unor vaccinuri contaminate, ajungând apoi să fie asociat cu sindromul oboselii cronice şi cu alte maladii. Problema este că în ceea ce priveşte oamenii şi maimuţele graniţa dintre specii este mai mică decât în cazul altor animale, ceea ce face să avem o protecţie mai slabă faţă de agenţii patogeni proveniţi de la maimuţă. Riscul pe care îl implică virusurile de la maimuţe este bine cunoscut în anumite cercuri ştiinţifice, însă este foarte puţin cunoscut de către publicul larg. În cadrul cercetărilor mele am ajuns să studiez subiectul virologiei recombinante: combinarea unor virusuri diferite între ele în noi „familii”, în general cu caracteristici mai periculoase decât virusurile „părinţi”, de către oameni în haine albe care se joacă de-a Dumnezeu. Recombinările se pot petrece şi în natură în anumite condiţii, în special când sunt ajutate de către o ştiinţă periculoasă. De exemplu, un virus provenit de la maimuţă numit SV-40 (virusul simian 40, după ce a devenit al 40-lea virus găsit în ţesuturile provenite de la maimuţe) a fost descoperit ca având proprietăţi unice. Acest „virus gol” poate penetra orice celulă fără a fi împiedicat de problema „barierei speciilor” şi permite altor virusuri să se ataşeze de el şi să fie transportate în materialul genetic al unei celule unde acestea pot să se mute pe „maşinărie” şi să reproducă singure noi virusuri recombinate. Descoperirea acestui virus a dat naştere domeniului virologiei recombinante, un domeniu cu multe consecinţe înfricoşătoare. SV-40 a devenit o bine documentată (dar necunoscută publicului larg) impuritate prezentă în vaccinurile pentru poliomielită (realizate cu ajutorul culturilor de celule provenite de la rinichii de maimuţă) ce au fost administrate între anii 1955-1963 la 95 de milioane de beneficiari plini de încredere. Prima afirmaţie oficială a fost că virusurile SV-40 „nu au nicio însemnătate în siguranţa sau eficacitatea vaccinurilor pentru poliomielită”; dar când virusul a fost testat pentru prima dată pe cobai după descoperirea lui, animalele au dezvoltat tumori la nivelul glandelor salivare şi simptome specifice unor deficienţe la nivelul sistemului imunitar. Organul corespondent la oameni este pancreasul. Cancerele pancreatice mortale au devenit de atunci o adevărată epidemie. SV-40 este acum asociat cu numeroase tumori, incluzând mezoteliom uman, osteosarcomul, tumori la nivelul creierului, ependimom tumori la nivelul plexului coroid şi altele.



Aceleaşi culturi de celule provenite de la maimuţe utilizate la fabricarea vaccinurilor au conţinut şi alte virusuri cum ar fi de exemplu SIV (virusul simian al imunodeficienţei), care joacă un rol important în crearea unui alt virus recombinant pe care îl cunoaştem sub numele de HIV. Nu există nicio dovadă oferită publicului care să arate dacă virusul a apărut în urma unor recombinări naturale, iar gradul său de sofisticare şi anumite cereri guvernamentale bine documentate de creare a unei arme biologice similare sugerează altceva. Oricum, un studiu realizat la cererea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi apoi suprimat, ce face legătura între cazurile de SIDA din Africa şi campaniile de vaccinare OMS împotriva variolei, poliomielitei şi a altor boli, a emis o teorie conform căreia vaccinurile virale au „activat” virusurile adormite, astfel că aceasta este o posibilitate ce sprijină ipoteza recombinării naturale – aceasta doar dacă HIV nu a fost intenţionat adăugat în anumite vaccinuri. Ziarul London Times a publicat această poveste în numărul din 11 mai 1986, dar apariţia acestei ştiri în mass-media americană a fost blocată. Acest gen de informaţie ajunge cu greu la publicul din SUA. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi atunci când una dintre cele mai oribile „erori” ştiinţifice realizată vreodată a fost muşamalizată. Ea a implicat „celulele HeLa” – cea mai agresivă cultură de celule canceroase cunoscută vreodată – ce şi-au făcut intrarea în laboratoarele ştiinţifice din întreaga lume pentru cercetări şi apoi au contaminat – accidental – multe culturi celulare folosite pentru vaccinuri. Gândiţi-vă la virusurile din vaccinurile umane ce au fost crescute în culturi de celule canceroase şi au schimbat informaţii genetice cu celulele canceroase gazdă înainte de a fi injectate în milioane de victime ce nu bănuiau absolut nimic!



Probleme cu transfuziile de sânge



Toate acestea sunt doar o parte din pericolele potenţiale pe care le înfruntă o persoană atunci când primeşte sânge de la o altă persoană sau de la alte persoane ce suferă de anumite infecţii nedetectate. Sam Biser, un cercetător din domeniul medicinii alternative l-a intervievat pe dr. William Donald Kellz, care a relatat o conversaţie avută cu dr. Friedman şi dr. Burton de la fostul centru imunologic din Great Neck, New York. După cum se spune, cercetările lor au sugerat că o transfuzie poate distruge rezistenţa la cancer. Dr. Burton credea, aşa cum cred multe grupuri religioase, că transfuziile de sânge pot cauza cancer, ca să spun aşa. Dr. Burton a afirmat că o tumoare, în scopul de a supravieţui, secretă nişte compuşi numiţi „factori blocanţi” care o protejează de sistemul de apărare natural al corpului. El credea că o transfuzie va face ca factorii blocanţi de la o persoană să treacă la alta şi să fie capabili să suprime suficient de mult sistemul imunitar al primitorului încât să permită unei tumori să se dezvolte. Noua tumoare îşi va crea apoi proprii factori blocanţi. Deci cancerul nu ar fi transmis direct, dar în acest fel o transfuzie de sânge ne-ar putea creşte susceptibilitatea la cancer. În timp ce posibilii „factori blocanţi” şi contaminările provenite de la oameni şi de la microbi animali prin rezervele de sânge mă îngrijorează într-o anumită măsură, există şi alţi factori care îmi dau insomnii...



O cunoştinţă de la colegiu mi-a relatat pe scurt că o transfuzie de sânge i-a schimbat viaţa. Mi-a descris cum în urma unei operaţii chirurgicale după un accident s-a trezit cu personalitatea schimbată. A dat vina pentru acest fapt pe transfuzia de sânge ce i-a fost efectuată. Din moment ce l-am cunoscut doar după acest incident, nu pot spune dacă schimbarea a fost bună sau rea, dar cine ar dori să i se întâmple aşa ceva când se află sub anestezie? Dar ceva mult mai rău decât o schimbare de personalitate mi-a afectat gândirea în 1981.



În acel an, în Alaska, am dat naştere singurului meu copil – un eveniment mult aşteptat de mine la vârsta de 34 de ani, şi de către naşa lui, Ceci Clark, o artistă şi proprietară de galerie cu un anumit renume în acel stat. Ceci a dezvoltat cancer osos, fapt ce nu a fost diagnosticat imediat. Înainte de a-l fi descoperit ea a suferit o operaţie chirurgicală pentru altceva şi i s-a făcut o transfuzie de sânge. Când s-a trezit, „creierul” nu mai funcţiona în parametri normali. Şi-a dat seama că mă cunoaşte, dar credea că sunt sora ei şi a devenit confuză când a încercat să îşi dea seama de unde provenea nou-născutul. În cele din urmă i-au descoperit cancerul. A murit la scurt timp după aceea.



Tratamentul marin



În anii care au urmat, cercetările mele s-au orientat către tratamente alternative pentru cancer şi remedii pentru bolile cronice degenerative, în special după ce am devenit extrem de bolnavă şi mi-am recăpătat sănătatea eu şi întreaga mea familie, fără ajutorul medicamentelor sau al chirurgiei, cu ajutorul unui neobişnuit medic naturist din Spokane, Washington: regretatul dr. Harold Dick.



Extraordinarele lui talente de diagnostician şi vindecător au fost transmise fiicei lui, dr. Letiţia Dick-Watrous, care a încheiat o rezidenţă de 3 ani cu el, a devenit partenera lui şi apoi, după moartea sa i-a continuat şi completat munca. Dr. Dick m-a ajutat să-mi recapăt sănătatea cu ajutorul unui „instrument” puţin cunoscut: o modalitate de tratament îmbunătăţită care îşi are rădăcinile în vechea „cură cu apă” a faimosului părinte Sebastian Kneipp, în testul de intoleranţă la mâncare O. G. Carroll şi în hidroterapia constituţională. El a devenit şi mentorul meu trezind în mine dorinţa de a cerceta, iar dr. Dick-Watrous a amplificat această dorinţă. În decursul cercetărilor pe care le făceam pentru a descoperi metode naturale de vindecare, am devenit membru al unui website care prezenta tratamente mai puţin cunoscute pentru cancer şi infecţii. Printre acestea era inclus şi „tratamentul marin”, bazat pe lucrările biologului / fiziologului francez Rene Quinton. El a demonstrat că apa de ocean, în anumite condiţii, este virtual identică cu plasma sanguină a mamiferelor. Cu ajutorul mai multor medici eminenţi, a folosit cu succes apa de ocean ca un agent vindecător la mii de pacienţi din Franţa şi Egipt, la începutul anilor 1900. Cancerul era aproape necunoscut în acele zile, dar multe alte boli au răspuns pozitiv la injecţiile cu apă de ocean diluată – o adevărată „plasmă marină” care poate să remineralizeze un corp bolnav, să normalizeze nivelul pH-ului acestuia şi să echilibreze electroliţii din corp, corectând, prin urmare, cauzele fundamentale a multor boli prin intermediul regenerării „terenului intern” aşa cum l-a numit Quinton. Raportul includea fotografii ale pacienţilor luate înainte şi după tratament. La fel ca majoritatea oamenilor am fost atras la început de şocantele fotografii vechi de 100 de ani. Copilaşi aflaţi aproape pe moarte datorită holerei şi altor cauze, salvaţi; corpuri ce semănau cu nişte cadavre redevenite durdulii, pielea sângerândă datorită eczemelor devenită din nou netedă şi fără răni... toate acestea datorită puterii apei de ocean. Multe nenorociri specifice începutului secolului 20 cum ar fi tuberculoza erau prezentate ca fiind vindecate cu ajutorul acestei remarcabile plasme marine.



Pe plan istoric, apa de ocean (plasma) a avut numeroase aplicaţii bazate pe conceptul reînnoirii, purificării şi regenerării fluidelor interne şi pe menţinerea echilibrului corpului. Ea s-a dovedit a fi un sprijin pentru celulă şi un regenerator al funcţiilor ei. Cât de importante sunt mineralele şi micromineralele în corpul uman? Mulţi cercetători, inclusiv dr. Joel Wallach, autorul casetei de mare succes: Dead Doctors Don’t Lie („Doctorii morţi nu mint”), susţin că absenţa unui singur mineral de care corpul are nevoie poate da naştere şi la 10 simptome specifice diverselor boli. Bineînţeles, o mare parte din medicina modernă încă mai dă vina pe microbi şi pe codul genetic pentru majoritatea bolilor umane, aşa că teoria „deficienţelor minerale” este în general ignorată. Dar dr. Wallach crede că o boală de inimă foarte des întâlnită, cardiomiopatia – o boală care a ucis mii de oameni de la atleţi profesionişti până la specialişti în boli de inimă, sau i-a făcut candidaţi pe lista de transplanturi cardiace – este cauzată de nimic altceva decât de o deficienţă de seleniu, care poate fi vindecată sau prevenită prin consumarea zilnică a unui supliment de seleniu ce valorează câţiva cenţi. Introduceţi apa de ocean – veriga lipsă în deficienţele nutriţionale esenţiale! Ea conţine toate mineralele şi micromineralele cunoscute, în formă organică şi în procentul necesar ţesuturilor umane – şi a fost prezentă tot timpul, ca un agent vindecător şi dătător de viaţă, ascunsă, deşi vizibilă din plin.



În timp ce site-ul pe care am găsit prima dată informaţiile referitoare la tratamentul marin conţine o bună prezentare şi fotografii impresionante, un site şi mai complet asupra acestui subiect era în construcţie. Acolo, pe acest site academic: www.oceanplasma.org, am descoperit că dr. Juergen Buche, era în plin proces de traducere din franceză în engleză a unei mari părţi din cercetările şi documentaţia originală referitoare la apa de ocean. Ceea ce am aflat m-a impresionat enorm şi a rezonat profund cu fobia mea referitoare la transfuzii. Am descoperit că au fost realizate experienţe pe câini vagabonzi pentru a se testa plasma oceanică (apa rece de ocean diluată şi filtrată) ca substitut pentru transfuzii. Într-un experiment, Rene Quinton şi echipa sa de medici au golit un câine de tot sângele său şi l-au înlocuit cu apă de mare izotonică (diluată). V-aţi gândit că acest câine ar fi trebuit să moară imediat, dar câinele a trăit. După transfuzie, în a doua zi, 50% din componentele specifice sângelui au reapărut. Până în cea de-a patra zi, aproape 100% din componentele sanguine lipsă au reapărut, ceea ce apare a fi o dovadă a fenomenului de transmutaţie biologică (o transformare a unui element în alt element). Nu numai că sângele s-a regenerat complet, dar curând după procedură câinele sărea ca un căţeluş, cu o vitalitate mai mare decât înainte şi a mai trăit mulţi ani după aceea. Gândiţi-vă ce ar însemna pentru întreaga lume un substitut pentru transfuziile de sânge, sigur, eficient şi prezent din abundenţă; fără efecte secundare, fără a fi necesară o potrivire a grupelor sanguine, fără a fi necesară efectuarea unor analize pentru descoperirea eventualilor agenţi patogeni şi în plus ar fi o adevărată plasmă ce conţine în sine însuşi proprietăţi vindecătoare deja demonstrate!



Ce s-a întâmplat cu acest nemaipomenit tratament marin? Primul Război Mondial a blocat cercetările medicale iar Quinton a fost recrutat. A murit în 1925. Aceste evenimente au întrerupt cumva continuitatea tratamentului marin în spitale şi clinici (multe spitale îl practicau). Oricum, tratamentul a fost dus mai departe de către colaboratorii săi şi de către adepţii săi ardenţi, şi a fost reînnoit după cel de-Al Doilea Război Mondial în mai multe ţări. Experimente pe animale în care s-a utilizat apa de ocean ca substitut pentru transfuzii au fost repetate în 1969 cu aceleaşi rezultate; dar de atunci „tratamentul marin” a fost folosit doar ca un agent terapeutic pentru oameni, mai mult ca un tratament de bază pentru bolile degenerative cronice. De asemenea a devenit cunoscut ca un supliment mineral lichid complet şi uşor de asimilat şi ca un supliment de microminerale folosit pentru remineralizare, pentru detoxifiere, pentru creşterea energiei şi pentru eliminarea stresului. Nu au fost niciodată realizate pe oameni experimente de înlocuire a transfuziilor sanguine cu apă de ocean. Cât despre proprietăţile vindecătoare ale apei de ocean, în atmosfera medicală restrictivă din zilele noastre, se poate face referire la apa de ocean doar ca la o „băutură minerală”.





Dacă cuvântul „vindecare” ar fi pronunţat sau scris în relaţie cu numele unei mărci de fabrică, „ofensa” ar fi legal acţionabilă în instanţă. Doar un medicament, toxic prin însăşi natura lui, poate fi numit „curativ”. Niciun fel de studii aprobate de FDA nu vor fi sponsorizate sau raportate referitoare la eficacitatea tratamentului cu apa de ocean pentru diversele boli deoarece un supliment poate fi studiat doar în relaţie cu „gradul de reducere al riscului” de îmbolnăvire aşa cum este el definit de către agenţia guvernamentală şi nu ca un tratament pentru o boală reală. De ce nu am auzit oare de Rene Quinton şi de tratamentul său marin?



Un sistem de sănătate bolnav



SUA are, la nivel naţional, cea mai proastă stare a sănătăţii comparativ cu orice altă ţară industrializată din lume – în ciuda faptului că se cheltuiesc cele mai mari sume de bani pentru cercetările din domeniul sănătăţii şi pentru serviciile medicale. Această ţară a rămas din păcate în urmă în multe domenii ale ştiinţei medicale, în mod special atunci când cei care profită de pe urma unei ştiinţe distructive sunt chemaţi la arme pentru propria lor protecţie, în momentul în care apar remedii mai sigure, mai eficiente şi mai puţin costisitoare cum ar fi modesta apă oceanică a doctorului Quinton.



Priviţi industria farmaceutică internaţională. Deţine o asemenea bogăţie şi putere încât controlează nu numai FDA-ul dar şi legislaţia şi politica americană legată de sănătate. Luaţi de exemplu cazul poznei cu „colesterolul”. În trecut, directivele în cazul colesterolului erau acestea: cineva ce are un regim alimentar ce conţine 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru în sânge, era considerat a avea niveluri inacceptabile şi avea nevoie de tratament. Însă sub „ghidarea” puternicei industrii farmaceutice, aceste directive au fost recent modificate. Acum, mai puţin de 200 mg de colesterol pe zi este considerat „acceptabil” şi un nivel HDL (colesterol bun) mai mic de 40 mg pe decilitru este acum inacceptabil (JAMA 2001; 285:2486-2497). În concluzie, conform vechilor directive, 13 milioane de oameni erau împinşi să folosească medicamente de scădere a colesterolului. Conform noilor reglementări, 36 de milioane de oameni cumpără acum aceste medicamente, aceasta însemnând venituri suplimentare de ordinul a miliarde de dolari ce intră în conturile companiilor farmaceutice. În acelaşi timp, aceşti producători de medicamente au ezitat în mod special să publice orice material referitor la efectele unor nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor. Conform anumitor studii printre aceste efecte se numără: apariţia depresiei, comportamentul violent, sinuciderea, creşterea riscului de infarct miocardic şi o slabă funcţionare a sistemului imunitar.



Totul arată ca şi cum ne-ar fi fost spălate creierele de către un fel de mitologie a medicamentelor şi am ajuns să credem că bolile sunt cauzate de către o lipsă de medicamente şi că pot fi vindecate doar prin creşterea consumului de medicamente, şi acestea din ce în ce mai scumpe. Ce s-ar întâmpla cu toate aceste carteluri internaţionale ale medicamentelor dacă o metodă reală de vindecare a cancerului ar apărea brusc pe piaţă, în afara controlului lor? Din moment ce toate acestea există financiar mai degrabă doar pentru „tratarea simptomelor” (managmentul bolilor) decât pentru a vindeca ceva, este posibil ca întreaga noastră infrastructură medicală / financiară să se prăbuşească drept consecinţă.



Acţionarii companiilor farmaceutice vor profit, nu un remediu pentru a sfârşi suferinţa umană şi a stopa fluxul profitului. Auzim povestiri similare referitoare la înlocuitori pentru combustibilii fosili şi despre alte descoperiri ce ar putea schimba vieţile oamenilor, despre invenţii care nu au ajuns niciodată pe piaţa deschisă datorită intervenţiilor venite din partea competiţiei. În acelaşi mod, un înlocuitor sigur al transfuziilor de sânge ar putea ameninţa prea multe zone bogate şi puternice ale pieţei medicale pentru a vedea vreodată lumina zilei... dar ne putem închipui posibilităţile. Oricum, „viziunea fără acţiune este doar un vis” conform dr. Buche. Consideraţi acest articol începutul acţiunii – poate al acţiunii voastre!



Procurarea soluţiei vii



Apa de ocean poate fi ingerată oral sau poate fi injectată. Cu toate acestea, procurarea apei de ocean necesară pentru consum nu este un lucru uşor; trebuie să aveţi cunoştinţele necesare şi echipamentul necesar. Apa de ocean diferă în compoziţie şi nu poate fi adunată la întâmplare. Pregătirea ei variază în funcţie de distanţa faţă de coastă, de climat şi de vegetaţia marină. În timpul întregului proces, de la ocean la sticlă, apa de ocean nu trebuie să atingă niciun fel de metal; trebuie menţinută rece deoarece încălzirea ei îi distruge proprietăţile fortifiante. Trebuie să fie transportată şi păstrată în vase de sticlă sau în containere de plastic. Apoi trebuie testată şi purificată la rece într-o manieră care previne alterarea ei şi păstrează neschimbată condiţia sa de soluţie vie.



Apa de ocean în starea sa originară şi primară avea doar un sfert din conţinutul salin pe care îl are acum şi acest lucru este încă reflectat în conţinutul salin al sângelui şi al lacrimilor. Oceanele au devenit mai concentrate de-a lungul timpului şi apele lor sunt acum mult prea sărate pentru a fi băute în cantităţi mari. Pentru a folosi apa de ocean ca plasmă sanguină trebuie diluată cu apă ultra-pură până ajunge la aceeaşi concentraţie ca cea a plasmei sanguine: mai exact 9 g de sare pe litru. Ca un supliment mineral perfect, poate fi consumată oral sub formă diluată sau în formă naturală de către cei care nu au o sensibilitate la sodiu – dar numai în cantităţi mici, de exemplu o uncie [0.03 litri] odată, de mai multe ori pe zi dacă este necesar. Oricum, este extrem de important să o diluaţi cu apă pură de izvor, deoarece apa tratată cu clor are – conform câtorva studii – asupra apei de ocean acelaşi efect dăunător pe care îl are şi asupra corpului uman. Francezii au înţeles corect cum stau lucrurile: ei au ozonat apa în loc să adauge în ea soluţii (ieftine) de curăţire. Proprietăţile exacte ale apei de ocean rămân încă un mister pentru ştiinţa modernă. În ciuda expertizelor noastre tehnice avansate, natura completă a apei de ocean sfidează orice analize. Ea are nişte calităţi vii care sunt mai presus de suma părţilor ei. Nu poate fi uscată şi reconstituită sau sintetizată în laborator. Marele om de ştiinţă francez Antoine Bechamp privea sângele ca fiind mai degrabă ca un fel de ţesut curgător decât ca un simplu lichid. Apa de ocean are ceva ce o face mai mult decât „doar apă”. Ea susţine viaţa, aşa cum a demonstrat laureatul Premiului Nobel Alexis Carrell care a ţinut în ea o bucăţică de ţesut provenit de la inimă unei găini, timp de mai mult de 26 de ani, trebuind doar să o schimbe zilnic pentru a scăpa astfel de deşeurile metabolice. De fapt putem afirma că am transferat oceanul în interiorul nostru şi că acest mediu bogat în substanţe nutritive este sursa vieţii. Fiecare celulă a corpului este îmbăiată şi se hrăneşte din acest mediu. El preia şi transportă cu sine deşeurile rezultate în urma metabolismului celulelor. Acest mediu conţine o forţă a vieţii – spre deosebire de soluţia salină văzută în familiarele pungi din fiecare spital, care nu este nimic mai mult decât o soluţie de sare de masă şi apă obişnuită. Sarea de masă procesată are puţine asemănări cu sarea de mare brută, neprocesată, bogată în minerale.





Dacă ar fi să fiu supusă unei intervenţii chirurgicale aş vrea să văd „plasmă oceanică” scurgându-se picătură cu picătură dintr-o pungă situată deasupra capului meu. Lumea are nevoie de cineva cu curaj şi viziune dornic să iniţieze primele experimente umane de transfuzie cu apă de ocean; lumea are nevoie de cineva să extindă experimentele pe animale realizate de Rene Quinton şi să facă în viitor acel salt ce semnalează adevăratul progres.





Despre autor:

Dianne Jacobs Thompson a absolvit în 1976 Universitatea de Stat Western Washington cu o specializare în artă, după care a obţinut o acreditare în jurnalism de la Central Washington State University. Ea a predat la şcolile publice în ultimele două decenii iar din anul 1981 a început să facă cercetări şi să scrie despre medicină alternativă.

Mare parte din articolele şi expunerile sale aveau o natură prea controversată – în general având de a face cu pericolele medicinii convenţionale şi cu mijloacele alternative de vindecare – pentru a fi publicate în trecut, dar Internetul a eliminat nenumăratele obstacole ce anterior făceau ca asemenea informaţii să nu fie făcute publice în mass-media şi a permis multor călători accesul la această „super-autostradă informaţională”.