Am facut aceste minunate si crocante grisine umpute cu masline pentru a caror reteta multumesc Laurei Adamache! http://adamache-laura.blogspot.com/2008/04/torciglioni-alle-olive-grisine-cu.html
Avem nevoie de:
600 gr faina de grau dur
12 gr drojdie proaspata
50 gr ulei de masline sau de floarea soarelui
350 gr apa
un pic sare
putin zahar
Umplutura:
200 gr masline negre sau verzi
2 catei usturoi
1 ardei mic si rosu iute
100 gr ulei
Aluatul:
Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga pe rand ingredientele:intai punem drojdia frecata cu putin zahar si apoi restul ingredientelor de mai sus:
Framantam pana la omogenizare(nu mai mult de 5 minute)
Acoperim cu folie plastic si punem la crescut 1 ora.
Umplutura:
Tocam grosolan maslinele.Tocam si ardeiul. In ulei punem pentru cateva minute 2 catei de usturoi necuratati la calit apoi scoatem si aruncam usturoiul si punem in uleiul aromatizat maslinele si ardeiul la calit pentru 3-5 minute ; dam la o parte si lasam sa se raceasca.
Se intinde intr-un dreptunghi si punem pe o jumatate umplutura si apoi se inchide ca o carte cu cealalta jumatate.
Se taie fasiute si se rotesc dupa care se pun intr-o tava tapetata cu hartie.
Se ung cu putin ulei si se dau la cuptor pentru 30 minute la 220.
Puteti infasura betigasele cu diferite tipuri de mezeluri.
Pofta buna!
Pastile de sanatate – martie 2024
Acum 3 zile
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu