Azi am facut o supa care mi-a placut in mod deosebit: supa de conopida.
Cred ca savoarea deosebita i-a fost data de branza cedar rasa deasupra.
Pentru supa este nevoie de :
-1 ceapa
-1 ardei
-1 morcov
-1 rosie mica
-1 conopida mica -0,800-1kg ( se desface in buchetele mici si se tine 1/2 ore in apa rece)
-100 gr unt
-100 gr smantana
-1 ou
-1 lingurita boia de ardei dulce
- frunze de telina
-1 lamaie
-sare, piper
Mod de preparare
Ceapa, ardeiul, morcovul si rosia se taie marunt, se calesc in unt,se pune boia de ardei dulce si se adauga apa.
Cand apa clocoteste se adauga conopida buchetele, se fierbe totul 15 minute.
Se adauga smantana cu galbenusul de ou, apoi frunze de telina tocate marunt, sare , piper si zeama de lamaie.
Se serveste cu crutoane si cascaval cedar ras pe razatoarea fina.
Pofta buna!
O poveste din viata mea si un cadou
Acum o săptămână
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu